PCL Data AB

PCL DATA AB

Vill ni ha en Säker
It-miljö?

Vi hjälper er

Tjänster

Aktuellt

2023-12-14

Har du backup på dina molntjänster?

IT-säkerhet är idag ett högaktuellt område. På PCL Data AB arbetar vi aktivt för att säkerställa en trygg och säker it-miljö för våra kunder.

Behöver man ha en backup på sina molntjänster?

I många fall är svaret ja, du behöver själv se till att ha en säkerhetskopia på ditt data. Tjänsteleverantörens ansvar stannar ofta vid att tillhandahålla en fungerande tjänst. Om en användare begår ett misstag och raderar data, eller om ett konto blir hackat och data förstört, så ligger ofta ansvaret hos kunden att skydda sig mot följderna av detta.

Vad gör du om:

 • Du råkar radera för dig viktig information?
 • Du eller tjänsteleverantören blir hackad
  och en kriminell kommer åt din information?
 • Du eller tjänsteleverantören blir hackad
  och krypterar eller raderar din information?
 • Tjänsten inte går att nå?
  Hur lång nertid klarar du?
 • Tjänsteleverantören går i konkurs
  och du kommer inte åt tjänsten mer?
Backup molntjänster

En säkerhetskopia bör hanteras utanför tjänsten i fråga. Antingen hos tredjepart eller lokalt hos dig själv. Det är exempelvis olämpligt att ta backup på Microsoft 365 och förvara backupen hos Microsoft.

För Microsoft 365 har vi en tjänst där vi kan ta backup på valda delar och förvara backupen i vår utrustning. Det gör att du kan känna dig trygg i att din information finns tillgänglig hos oss ifall någonting skulle hända med tjänsten.

Vi kan också ta en fjärrbackup, även kallat offsite backup, på din dator eller server. Det kan komplettera eller ersätta en lokal backup och skapar extra trygghet i och med att säkerhetskopian förvaras på en annan plats exempelvis i händelse av brand.

Självklart hjälper vi på PCL Data AB dig med backuplösningar.